Vijesti

SVJETSKI DAN VODA

22.03.2017. Povodom Svjetskog dana voda održane su brojne edukativne aktivnosti u organizaciji Voda Jastrebarsko d.o.o.

Na vodospremi Petrovina održana je terenska nastava za učenike Srednje škole Jastrebarsko. Analizu zdravstvene ispravnosti vode kroz pokretni labaratorij demonstrirala je dipl. san. ins. Josipa Roginić, iz laboratorija za analizu voda Zavoda Andrija Štampar.

Učenici su prisustvovali i na prezentaciji uzgoja ekoloških žitarica i pogonskog mlina - pretvaranje vode u mehaničku energiju na imanju Repro Eko u Volavju. Nakon kratke prezentacije imali su priliku degustirati pripravke od soje i ostalih žitarica, namaz od algi i humusa te prirodne sokove.

U Domu kulture Jastrebarsko predavačica Barbara Rubinić je održala predavanje i nekoliko pokusa za učenike osnovne i srednje škole s temom “Različita agregatna stanja vode i voda u ljudskom organizmu”

Svjetski dan voda  je obilježen i u Dječjem vrtiću "Radost" Jastrebarsko kratkim igrokazom Kazališta Škrabe "Vodena bajka" autorice Klementine Škrabe.

Uz zabavu, igru i ples djeca su naučila da vodu treba čuvati, paziti da ostane čista i pitka te svaki dan popiti 4 do 5 čaša vode.

Publiku je prije "Vodene bajke" pozdravila ravnateljica vrtića Jadranka Stojković te direktor razvoja i tehničke pripreme u Vodama Jastrebarsko Tomislav Ciban.

Prijava kvara i kontakt

Želite prijaviti kvar? Imate pitanje, prijedlog ili kritiku? Niste saznali željenu informaciju? Pišite nam, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Newsletter

Želite redovito primati najnovije informacije u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter:

Korisni linkovi

evolare group