Vijesti

PRVA ULICA U KOJOJ SU U CIJELOSTI IZVEDENI RADOVI U OKVIRU PROJEKTA NAŠA VODA, NAŠA BUDUĆNOST

02.01.2019. Nova kanalizacijska mreža i asfalt u Vinogradarskoj ulici u Prhoću

Jastrebarsko, 28. prosinca 2018. – Vinogradarska ulica u Prhoću prva je ulica u kojoj su provedeni cjelokupni radovi na izgradnji kanalizacijske mreže te potom na sanaciji prometnice. Iskop i izrada tampona prometnice te polaganje asfaltne mase u potpunosti su završeni te je ulica ponovno otvorena za promet, a tim su radovima prethodile izgradnja kanalizacijskog kolektora i izvedba kućnih priključaka na kanalizacijsku mrežu. Radovi su sufinancirani sredstvima iz projekta Naša voda, naša budućnost, iz proračuna Grada Jastrebarskog i Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

„Čista i kvalitetna voda i moderan sustav odvodnje na vrhu su liste prioriteta našeg grada, zato sam iznimno zadovoljan što projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture naše aglomeracije dobro napreduje. Vinogradarska ulica odličan je primjer koji pokazuje kako će prometnice izgledati kad se projekt u potpunosti realizira te molim građane da imaju još malo strpljenja jer će nam nakon ovog projekta život svima biti puno kvalitetniji i ugodniji“, izjavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

 „Vinogradarska ulica prva je u nizu prometnica koje su dobile novu funkciju i novo ruho u okviru našeg velikog projekta. Vjerujem da su i stanovnici ulice zadovoljni, a ovim im putem još jednom zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali tijekom izvođenja radova. Nastavljamo dalje s radovima na gradilištu u Prhoću, koje planiramo dovršiti do proljeća, ali i na ostalim gradilištima diljem aglomeracije Jastrebarsko“, izjavio je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko, korisnika projekta.

O projektu

Projekt Naša voda, naša budućnost obuhvaća poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko i najveća je investicija u povijesti grada.  Usmjeren je na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode tako što će unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode, smanjiti zagađenje prirode te povećati razinu zaštite okoliša. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020., dok ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d. o. o. Radovi su započeli u listopadu 2017. godine, a njihov se dovršetak očekuje u ožujku 2021. godine. Obuhvaćaju radove na 15 različitih gradilišta gdje se izvodi dogradnja sustava vodoopskrbe, dogradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s III. stupnjem pročišćavanja.

Vode Jastrebarsko korisnik su projekta, dok usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom vrši zajednica ponuditelja koju čine Institut IGH d.d. i Eptisa Adria d.o.o., usluge nadzora nad provedbom 

projekta vrši zajednica ponuditelja koju čine Investinženjering d.o.o. i Exstructa d.o.o., a za izvođenje radova angažirano je poduzeće Aquaterm d.o.o.

 

Za više informacija o projektu posjetite www.nasavoda.hr.

 

Kontakt za medije:

Maja Gradišar Perotić

Media Val – agencija za komunikacijski menadžment

T: 01 3691 851

M: 091 6252 091

E: maja.gradisar.perotic@media-val.hr 

Prijava kvara i kontakt

Želite prijaviti kvar? Imate pitanje, prijedlog ili kritiku? Niste saznali željenu informaciju? Pišite nam, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

Newsletter

Želite redovito primati najnovije informacije u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter:

Korisni linkovi

evolare group